Oficiali ai serviciilor secrete din Nigeria susțin că liderul organizației teroriste Boko Haram este mort sau grav rănit după ce a încercat să se sinucidă, pentru a nu fi capturat, în timpul unei confruntări cu o facțiune jihadistă rivală, scrie Guardian.

Abubakar Shekau s-ar fi sinucis ca sa nu fie ucis de o grupare militanta rivalaFoto: Handout / AFP / Profimedia

Nu există o confirmare a informației, și trebuie ținut cont că armata și serviciile secrete din Nigeria au mai anunțat și alte dăți moartea lui Abubakar Shekau.

Dar este prima dată când se spune că Shekau – cel care a îngrozit lumea în 2014, când a răpit 300 de eleve – a murit într-o confruntare cu alți militanți.

Oficiali ai serviciilor de informații nigeriene au declarat jurnaliștilor că Shekau și câțiva dintre luptătorii săi au fost înconjurați miercuri de luptători ai Iswap (Statul Islamic din vestul Africii), care au atacat cu zeci de camionete echipate cu armament greu.

Potrivit acestora, după ce i-au ucis mai multe gărzi de corp, luptătorii Iswap i-au cerut lui Shekau să depună jurământ de credință față de liderul lor Abu Musab al-Barnawi.

După o oră de negocieri, Shekau a folosit o armă, o grenadă sau o centură explozivă pentru a-și lua viața, au spus reprezentanții serviciilor secrete nigeriene.