Administrația Biden le-a propus partenerilor săi din Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică să stabilească la 15% „cel puțin” rata impozitului pe profiturile multinaționale, a declarat Trezoreria SUA într-un comunicat de presă, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Trezoreria subliniază că 15% „este un plafon” și că discuțiile vor continua cu obiectivul de a fi „ambițioși” și „de a crește această rată”, detaliază comunicatul de presă.

La inițiativa Washingtonului, se desfășoară negocieri la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), pentru a stabili o rată de impozitare a profiturilor multinaționale, care este armonizată în diferite țări.

OCDE, care reunește 36 de țări, dorește să obțină un acord global de principiu la întâlnirile G20 pe 9 și 10 iulie, apoi la o ședință finală din octombrie.

Este pentru prima dată când Statele Unite propune oficial o rată.

Au fost menționate până acum praguri de la 12,5%, rata în vigoare în Irlanda, la 21%, susținute în special de Franța, Germania și Parlamentul European.

"Va fi la 21%, mă îndoiesc, dar va fi la o rată care s-ar apropia de 21%, sper că acest lucru va fi posibil", a spus directorul Centrului OECD pentru Politică și Administrare Fiscală, Pascal Saint -Amans, pe 5 mai.