Cabinetul de securitate israelian se reunește joi seară pentru a discuta despre un posibil armistițiu după 11 zile de conflicte armate între Israel și mișcarea palestiniană Hamas aflată la guvernare în Fâșia Gaza, au declarat pentru AFP surse oficiale.

Bombardamente israeliene în GazaFoto: Captura YouTube

Întâlnirea, la care vor participa prim-ministrul Benjamin Netanyahu și principalii oficiali de securitate ai țării, are loc în timp ce au loc negocieri diplomatice intense pentru a pune capăt ostilităților dintre Hamas și Israel, care au dus la moartea a peste 230 de persoane în 10 zile, majoritatea palestinieni.

Miercuri seară, un oficial Hamas a spus că se așteaptă ca Israelul și militanții din Gaza să ajungă la un armistițiu, ”într-o zi sau două”, care să pună capăt violenței care durează de 11 zile.

”Cred că eforturile în curs care vizează armistițiul vor avea succes”, a spus oficialul Hamas Moussa Abu Marzouk în timpul unui interviu la televiziunea al-Mayadeen din Liban.

”Mă aștept ca un armistițiu să fie atins într-o zi sau două, iar armistițiul va fi baza unui acord mutual”, a spus el.

Citește și:

Șeful diplomației germane, în vizită la Tel Aviv: ”O spun foarte clar, pentru noi, securitatea Israelului şi securitatea tuturor evreilor din Germania nu sunt negociabile”