Blue Origin, compania spaţială a miliardarului Jeff Bezos, a dezvăluit că cea mai mare ofertă primită până în prezent pentru un loc în nava spaţială New Shepard este de 2,4 milioane de dolari, în cadrul celei de-a doua runde de licitaţie, aflată în desfăşurare, transmite Reuters, citat de news.ro.

Racheta New Shepard dezvoltata de Blue OriginFoto: Blue Origin

În prima rundă de licitaţie, compania a primit peste 5.200 de oferte, din 136 de ţări, dar nu a anunţat care a fost cea mai ridicată ofertă pe care a primit-o. Cea de-a doua licitaţie a debutat cu o ofertă iniţială de 1,4 milioane de dolari, conform site-ului Blue Origin.

Runda se va desfăşura până pe 10 iunie şi se va finaliza cu o fază finală, pe 12 iunie, constând într-o licitaţie online în direct.

Blue Origin intenţionează să efectueze pe 20 iulie prima sa călătorie suborbitală cu nava spaţială New Shepard, care va marca un moment de referinţă în competiţia de lansare a unei noi ere a călătoriilor spaţiale comerciale private.

Racheta New Shepard este proiectată să transporte şase pasageri la o altitudine de 100 de kilometri, în spaţiul suborbital.