​Fostul președinte american Barack Obama a afirmat în glumă că i s-a spus că nu există niciun laborator secret în care sunt efectuate teste asupra extratereștrilor dar a admis că imaginile cu OZN-uri sunt reale, relatează Insider.

Barack Obama implineste 60 de aniFoto: Captura YouTube

Lui Obama i s-a cerut să își exprime opinia vizavi de relatările privind obiecte zburătoare neidentificate în timpul emisiunii „The Late Late Show with James Corden” difuzate de postul CBS.

„Când vine vorba de extratereștri sunt unele lucruri pe care pur și simplu nu ți le pot spune în direct”, a glumit Obama.

Un fost pilot al Marinei Statelor Unite a declarat pentru CBS mai devreme în cursul acestei săptămâni că piloți care efectuează antrenamente în largul coastei SUA zăresc Fenomene Aeriene Neidentificate (UAP) aproape zilnic.

Unele imagini video cu astfel de incidente au fost declasificate în 2019 și Departamentul apărării de la Washington a creat în luna august a anului trecut o comisie specială care să le investigheze.

Raportul comisiei este așteptat în luna iunie.

Obama a relatat că a întrebat despre subiect când a devenit președinte.

„Eram ceva de genul, există un laborator pe undeva unde păstrăm specimene extraterestre și o navă spațială? Au cercetat puțin și răspunsul a fost nu”, a glumit acesta.

Obama a confirmat însă că există înregistrări și documente privind obiecte neidentificate în ceruri.

„Nu știm cu exactitate ce sunt, nu putem explica cum s-au deplasat, traiectoria lor. Ele nu au avut un model ușor explicabil”, a declarat fostul președinte democrat.

„Cred că oamenii încă le iau în serios și încearcă să investigheze și să-și dea seama ce sunt. Dar nu am nimic nimic de raportat pentru voi astăzi”, a mai afirmat Barack Obama.

Citește și: