Procuratura din New York a anunţat marţi că a deschis o anchetă penală asupra Trump Organization, pe lângă cea civilă aflată în derulare, relatează NBC News, citat de news.ro.

TrumpFoto: Captura YouTube

Fabien Levy, purtător de cuvânt al biroului procurorului general, a transmis într-un comunicat: „Am informat Trump Organization că investigaţia noastră asupra organizaţiei nu mai are doar natură civilă. Anchetăm acum activ Trump Organization din punct de vedere penal, împreună cu procurorul districtual din Manhattan. Nu avem alte comentarii la acest moment”.

Procurorul general Letitia James s-a aflat în prima linie a acţiunii legale împotriva afacerii de familie a fostului preşedinte Donald Trump.

Ancheta asupra Trump Organization a început în urma acuzaţiilor făcute de Michael Cohen, fost avocat al lui Trump, care a spus, când a depus mărturie în faţa Congresului, în 2019, că Trump a oferit în documente oficiale, în mod deliberat, evaluări incorecte ale bunurilor, potrivit NBC, care citează o sursă familiară cu investigaţia.

Ancheta de mai mulţi ani a lui James asupra fundaţiei caritabile a lui Trump a dus la dizolvarea acesteia în 2018. Mai recent, cercetarea ei privind creşterea artificială a valorii bunurilor afacerii lui Trump cu scopul de a obţine facilităţi fiscale şi împrumuturi a culminat în octombrie, când Eric Trump, fiul preşedintelui, a depus o declaraţie înainte de alegeri.

Trump Organization nu a comentat, momentan, informaţiile.