Elveţia este cel mai probabil loc de desfăşurare a unui posibil summit între preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său american Joe Biden în iunie, a relatat ziarul rusesc Kommersant, citând surse din guvern, conform Reuters. Până atunci însă ar trebui rezolvate diferendele dintre Washington şi Moscova.

Joe Biden si Vladimir Putin (Screenshot)Foto: Hotnews

Biden, care în martie spunea că crede că Putin este un "ucigaş", ceea ce a determinat Moscova să-şi recheme ambasadorul de la Washington pentru consultări, a anunţat că ar dori să aibă discuţii cu Putin în timpul unei călătorii planificate în Europa luna viitoare.

Potrivit Casei Albe, diferendele dintre Washington şi Moscova ar trebui rezolvate înainte de o astfel de întâlnire. Kremlinul a declarat că studiază posibilitatea desfăşurării unui summit.

Ministrul rus de externe Sergei Lavrov şi secretarul de stat american Antony Blinken urmează să poarte discuţii la sfârşitul acestei săptămâni în Islanda, la cel mai înalt nivel între Moscova şi Washington de la preluarea mandatului de către Biden. Se aşteaptă ca ei să discute despre pregătirile pentru un potenţial summit. Biden a propus să se întâlnească cu Putin în perioada 15-16 iunie într-o ţară europeană, a relatat Kommersant luna trecută. (Sursa: Agerpres)