Consiliul de administrație al Microsoft a deschis o investigație la adresa lui Bill Gates la sfârșitul lui 2019 după ce o angajată a companiei a afirmat că a avut relații sexuale cu acesta de-a lungul mai multor ani, relatează Insider.

Bill GatesFoto: Ray Tang-LNP / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Oficialii Microsoft au angajat o firmă de avocatură pentru a realiza investigația după ce angajata a dezvăluit informația și în 2020 au decis că Gates ar trebui să se retragă din consiliul de administrație al companiei pe care a fondat-o alături de Paul Allen, potrivit Wall Street Journal, care a dezvăluit în premieră informația.

Gates a afirmat în luna martie a anului trecut că se retrage de la conducerea Microsoft pentru a se concentra pe „priorități filantropice”.

Un purtător de cuvânt al Microsoft a declarat într-un comunicat remis către Insider că „Microsoft a primit în a doua jumătate a lui 2019 o reclamație potrivit căreia Bill Gates a încercat să inițieze o relație intimă cu o angajată a companiei în 2000”.

„Un comitet al consiliului [de administrație] a revizuit reclamația cu ajutorul unei firme de avocatură din afara companiei angajate să desfășoare investigația. Microsoft a oferit sprijin extins angajatei care a ridicat această îngrijorare pe tot parcursul investigației”, a adăugat comunicatul.

Potrivit WSJ, un purtător de cuvânt al lui Gates a afirmat că decizia de a se retrage din consiliul de administrație nu a avut legătură cu ancheta privind relația și că „a existat o aventură în urmă cu aproape 20 de ani care s-a încheiat pe cale amiabilă”.

Reportajul publicat duminică de WSJ a venit în aceeași zi în care The New York Times a publicat un articol care pretinde că Gates a încercat să inițieze relații cu angajate ale Microsoft și ale Fundației Bill și Melinda Gates.

The Times afirmă de asemenea că Gates persifla opiniile formulate de soția sa, Melinda French Gates, în timpul ședințelor de la Microsoft.

Bill și Melinda Gates, care s-au întâlnit când viitoarea soție a fondatorului Microsoft era o angajată a companiei, au anunțat pe 3 mai că vor divorța după 27 de ani de căsătorie.

Cei doi au afirmat însă ulterior că vor continua să lucreze împreună la Fundația Bill și Melinda Gates pe care au cofondat-o.

Citește și: