Vladimir Voronin, fostul președinte comunist al Republicii Moldova, a avut o ieșire rasistă și xenofobă în timpul unei emisiuni televizate, notează jurnal.md, în contextul apropierii alegerilor anticipate de pe 11 iulie, după ce președintele Maia Sandu a dizolvat parlamentul de la Chișinău. Voronin a avertizat cetățenii Republicii Moldova că, dacă vor vota pentru forțele proeuropene, li se vor naște copii de culoare.

Vladimir VoroninFoto: Captura de ecran

„Asta vă doriți, dragi alegători, când veți vota pentru parlament? Vă doriți ca ei să voteze pentru eliminarea statutului de neutralitate al țării? Și pentru ca soldații NATO să vină aici și să aveți copii cu pielea închisă la culoare, nu doar cu pielea albă? Asta vă doriți? Iar după ei să vină jandarmii români?”, a declarat Voronin în cadrul unei emisiuni la TVC 21.

Reamintim că pe 28 aprilie președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul privind dizolvarea Parlamentului și declanșarea alegerilor parlamentare anticipate pe 11 iulie. Evenimentul a avut loc după ce hotărârea Parlamentului privind declararea stării de urgență, timp de două luni, până pe 30 mai, a fost declarată neconstituțională de către Curtea Constituțională

Publicația jurnal.md precizează că Vladimir Voronin este cap de listă în blocul electoral format împreună cu PSRM.