Miliardarul și fostul prim-ministru italian Silvio Berlusconi, internat din nou săptămâna aceasta într-un spital de Covid-19, „nu este foarte în formă”, dar își va reveni, a declarat vineri liderul dreptei Matteo Salvini, potrivit AFP.

Silvio Berlusconi la externarea din spitalFoto: Massimo Alberico / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Am vorbit cu Berlusconi (...). Nu este foarte în formă, dar își va reveni, este un luptător", a declarat Matteo Salvini pentru radioul public Rai.

Berlusconi, în vârstă de 84 de ani, a fost internat de mai multe ori în ultimele luni. În septembrie, după ce și-a revenit din Covid-19, a spus că este aproape de moarte.

El a fost reinternat pe 11 mai la Spitalul San Raffaele din Milano pentru a trata efectele infecției cu coronavirus, a declarat pentru AFP o sursă din anturajul său.

Cotidianul de afaceri Il Sole 24 a declarat vineri că starea lui " Il Cavaliere" s-a deteriorat din cauza unei infecții intestinale, dar informațiile nu au fost confirmate.

Dimpotrivă, surse apropiate partidului său Forza Italia au asigurat agenția AGI că se descurcă mai bine și că va fi externat din spital sâmbătă.

Și medicul său personal, Alberto Zangrillo, a asigurat pe Twitter: "TOȚI pacienții mei merg bine. Fă-ți dreptate".