Premierul britanic Boris Johnson a obţinut joi anularea unei datorii în valoare de 535 de lire sterline (624 de euro), pe care în luna octombrie un tribunal îl condamnase să o plătească, relatează AFP și Barrons, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Downing Street a indicat joi că va depune un recurs pentru anularea acestei datorii „total nefondate” şi decizia iniţială a instanţei a fost retrasă ulterior în cursul zilei, a indicat o sursă judiciară.

Publicaţia Daily Mail a scris că Boris Johnson datorează suma respectivă unei femei obsedate de teorii ale conspiraţiei care îl acuză pe şeful guvernului de „defăimări repetate”.

Femeia a lansat constant proceduri judiciare împotriva diverselor instituţii şi le trimite copii ale plângerilor sale Reginei, parlamentului britanic şi postului de radio şi televiziune BBC.

În contextul în care liderul conservator este vizat de o serie de acuzaţii în legătură cu integritatea sa, revista satirică Private Eye dezvăluise existenţa unei decizii a instanţei datând din 26 octombrie 2020, găsită într-o bază de date online a tribunalelor civile din Anglia şi Ţara Galilor.

Hotărârea justiţiei nu oferea detalii despre felul datoriei sau identitatea creditorului.

În schimb, decizia îl menţiona clar ca debitor pe Boris Johnson, înregistrat cu celebra adresă Downing Street 10, reşedinţa premierilor britanici începând din 1735.

Citește și: