Nimeni dintre republicani nu se îndoiește de „legitimitatea” victoriei lui Joe Biden, a afirmat miercuri un lider al partidului în Congresul american, adoptând o poziție contrară acuzațiilor nefondate de fraudă electorală expuse de Donald Trump, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Printr-o coincidență a calendarului, Kevin McCarthy a fost primit la Casa Albă imediat după ce a dirijat expulzarea conservatoarei alese Liz Cheney și a devenit omul negru pentru fostul președinte și pentru mulți oficiali aleși din tabăra sa, pentru că a criticat necontenit "mare minciună” despre alegerile prezidențiale fraudate din noiembrie 2020.

"Nu cred că cineva se îndoiește de legitimitatea alegerilor prezidențiale", a spus liderul minorității republicane din Camera Reprezentanților la ieșirea sa, aparent nerăbdător să demonstreze, în ciuda acestui vot, că partidul său nu a susținut acuzațiile lui Donald Trump.

"Cred că toate acestea s-au încheiat. Ne-am întâlnit aici cu președintele", a spus el.

Timp de aproape două ore, Joe Biden a vorbit pentru prima dată de la venirea la putere pe 20 ianuarie cu cei patru lideri ai Congresului: democrații Nancy Pelosi, președintele Camerei și Chuck Schumer, lider majoritar în Senat, precum și republicanii Mitch McConnell, șeful republicanilor din Senat și Kevin McCarthy.