Autorul atacului armat la saloane asiatice de masaj din Atlanta, Robert Aaron Long, a fost inculpat marți de un mare juriu pentru omor şi „terorism domestic”, şi-a ales victimele în funcţie de originea etnică, relatează USA Today și News.ro.

Robert Aaron Long, atacatorul de la atlantaFoto: Captura video

Procurorul comitatului Fulton, Fani Willis a anunţat tribunalul că „intenţia statului” Georgia este să ceară pedeapsa cu moartea împotriva acuzatului, din cauza caracterului „oribil şi inuman” al crimelor.

Robert Aaron Long şi-a „selectat” victimele în funcţie de „rasa, originea, sexul şi genul real sau perceput”, acuză Fani Willis.

La 17 martie, tânărul, un creştin fervent şi un adept al armelor de foc, a deschis focul într-un salon de masaj la Acworth, la aproximativ 50 de kilometri de Atlanta, a ucis patru persoane şi a rănit alte două.

Mai târziu el a atacat alte două saloane, situate în acest mare oraş din Sud, şi a ucis alte patru persoane.

Drama a provocat o emoţie puternică în Statele Unite, mai ales în comunitatea de origine asiatică. Şase dintre victimele lui Robert Aaron Long făceau parte din minoritatea asiatică.

Robert Aaron Long, care îşi recunoaşte faptele, le-a spus însă anchetatorilor că nu avea un mobil rasist şi s-a prezentat drept un „obsedat sexual” care voia să suprime „o tentaţie”.

El a declarat că nu a vizat victimele din cauza rasei, ci pentru că a văzut în locaţii „tentaţii pe care a dorit să le elimine".

Preşedintele american Joe Biden a catalogat drept „foarte îngrijorătoare” intensificarea violenţelor vizând americani de origine asiatică de la începutul pandemiei.

Citește și: