Nauru, o mică insulă din Pacific a anunțat, cu bucurie, că deține ”recordul mondial” de vaccinare contra Covid-19, întreaga sa populație adultă primind prima doză, transmite AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Această micuță republică, una dintre puținele națiuni din lume care nu a înregistrat niciun caz de coronavirus, spune că a sa campanie de imunizare a depășit așteptările.

În doar o lună, 7.392 de persoane au făcut prima doză, adică 108% din populația sa adultă, în acest număr fiind incluși și străinii.

”'Grupul operativ' responsabil de lupta contra coronavirusului se felicită pentru acest record mondial și mulțumește tuturor locuitorilor pentru că au contribuit la declararea Nauru drept liberă de Covid”, a transmis guvernul printr-un comunicat de presă.

Președintele acestui ”grup operativ”, Kieren Keke, a admis că mica țară insulară a avut norocul de a primi suficiente doze pentru a vaccina întreaga sa populație adultă, adăugând că se va continua testarea populației.

”Rămâne riscul ca, la sosirea oricărui vizitator, să vină și coronavirusul în Nauru, iar evenimentele recente din Papua Noua Guinee și Fiji au arătat cât de repede poate evolua situația”, a declarat acesta.

Nauru a primit doze de vaccin AstraZeneca prin programul Covax al OMS.