Sistemul de programare pentru vaccinarea contra Covid-19 din Japonia s-a lovit miercuri de probleme tehnice, crescând frustrarea populației față de modul cum Guvernul gestionează epidemia și față de o campanie de vaccinare criticată pentru ritmul foarte lent, potrivit Reuters.

Coronavirus JaponiaFoto: SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

Sistemul de programare a devenit inaccesibil în numeroase locuri, inclusiv în capitala Tokyo și în orașul Minoh din cauza unei probleme a furnizorului de servicii în cloud Salesforce.

Efectuarea unei programări pentru vaccinare pare a fi o mare problemă pentru vârstnici”, s-a plâns un utilizator Twitter, adăugând: ”vă rog să luați în considerare vaccinarea fără programare”.

Ministerul sănătății din Japonia s-a lovit de numeroase probleme tehnice în timpul pandemiei, de la eșecul aplicației pentru descoperirea contactelor celor infectați la baza de date stufoasă din sistemul sanitar pe care personalul nu prea vrea să o folosească.

Japonia a inoculat doar 2,8% din populația sa, cea mai mică rată de vaccinare dintre țările bogate, în ciuda unei ținte ambițioase a guvernului, de imunizare a celor 36 de milioane de vârstnici până în luna iulie, când sunt programate Jocurile Olimpice de la Tokyo.