David Ellefson, basistul Megadeth, a fost acuzat pe diverse rețele de socializare de pedofilie și interacțiuni sexuale și romantice cu minori, potrivit Metal-Stop. În apărarea sa, membrii trupei au transmis, pe pagina de Facebook, că este important ca toate părţile să fie ascultate, scrie News.ro.

David EllefsonFoto: Captura Wikipedia

Ellefson a negat că „a curtat” o minoră prin mesaje online şi înregistrări video.

„Suntem conştienţi de recentele afirmaţii referitoare la David Ellefson şi urmărim îndeaproape evoluţia situaţiei. În ceea ce priveşte creativitatea şi afacerea, suntem toţi familiarizaţi unii cu ceilalţi. Totuşi, există aspecte ale vieţii private a lui David pe care le-a păstrat pentru sine. Pe măsură ce situaţia evoluează, este important ca toate vocile să fie ascultate clar şi respectuos. Suntem nerăbdători ca adevărul să iasă la lumină”, au scris membrii grupului.

Acuzaţiile au apărut după ce capturi de ecran şi înregistrări video au început să circule pe reţelele de socializare, iar unii dintre utilizatori au susţinut că femeia care apare în imagini era minoră.

Pe contul său de Instagram, care a fost trecut pe modul privat între timp, Ellefson susţinea că înregistrările video reprezentau „interacţiuni private, între adulţi, care au fost scoase din context şi manipulate pentru a provoca prejudicii maxime reputaţiei, familiei şi carierei mele”.

Clipurile au fost lansate „cu rea intenţie de o a treia parte care nu era autorizată să le deţină sau să le partajeze”, a mai scris el, potrivit NME. Muzicianul a spus că, deşi jenat, vrea să abordeze subiectul pe cât de onest şi deschis posibil.

Femeia care apare în imagini a spus că nu era minoră la momentul la care au fost făcute înregistrările, că incidentul a fost scos din context şi că tot ce s-a întâmplat între ei online a fost consimţit.

Ellefson a pus bazele Megadeth, în 1983, cu chitaristul şi solistul Dave Mustaine, care tocmai fusese dat afară din Metallica. El a făcut parte din grup până în 2002 şi a revenit în 2010.