​Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat marţi revizuirea regulilor ce autorizează portul de arme în Rusia, după ce marţi dimineaţa a avut loc un atac sângeros asupra unei şcoli din regiunea autonomă Tatarstan, informează AFP și Barrons, potrivit Agerpres.

Atac armat in KazanFoto: Yegor Aleyev / TASS / Profimedia

„Preşedintele a ordonat să fie elaborat de urgenţă un nou cadru privind tipul de arme autorizat pentru circulaţie în rândul populaţiei civile, ţinând cont de tipul” de armă folosit în atacul din Kazan, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Un tânăr de 19 ani arestat ca fiind autor al atacului avea „o armă înregistrată oficial pe numele lui”, după cum a declarat preşedintele Republicii autonome Tatarstan din cadrul Federaţiei Ruse, Rustam Minnihanov.

Preşedintele rus a exprimat profunde condoleanţe rudelor copiilor ucişi în timpul atacului din oraşul Kazan şi urat „însănătoşire grabnică” celor răniţi.

Potrivit Comitetului Antiterorist al Rusiei, atacul a fost întreprins de o singură persoană. La orele locale 09:30, atacatorul înarmat a deschis focul în gimnaziul nr.175 din Kazan, iar în urma atacului au murit 8 persoane, majoritatea copii, iar alte 21 au fost rănite.

De asemenea, la spital au fost internaţi 18 copii, dintre care 6 în stare foarte gravă. Potrivit unor informaţii pe surse difuzate de agenţia TASS, în atac ar fi fost ucise 11 persoane, dintre care 9 copii. De asemenea, 32 ar fi fost rănite şi transportate la spital.

Primele informaţii despre atac vorbeau despre doi atacatori, un tânăr de 19 ani care a fost arestat şi un alt bărbat care a fost ucis de forţele de intervenţie.

Însă informaţia publicată de Comitetul Antiterorist că atacul a fost comis de o singură persoană este susţinut şi de un comunicat al preşedintelui Tatarstanului.

„Atacatorul a acţionat de unul singur, informaţiile despre doi atacatori nu corespund realităţii”, se spune într-un comunicat al biroului său de presă. Autorităţile Republicii autonome Tatarstan au declarat data de 12 mai zi de doliu.

REFERINȚĂ: