O balenă care a fost eliberată după ce a rămas blocată în râul Tamisa, în sud-vestul Londrei, la sfârşitul săptămânii trecute, a fost eutanasiată luni seara, la câteva ore după ce echipa de salvare a raportat că mamiferul „nu merge de fapt nicăieri”, relatează BBC și Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mica balenă minke, despre care se crede că ar ajunge până la 4 metri lungime, a fost prima dată văzută la Richmond Lock Bridge, sud-vestul Londrei, duminică seara. Imaginile realizate de locuitori arătau mamiferul blocat în ecluză.

O operaţiune de salvare iniţială de şapte ore s-a încheiat luni la ora 01:00, balena fiind eliberată.

Însă după ce a fost văzută la Teddington, la 4 km sud de Richmond, balena „stătea într-un singur loc” şi părea că este rănită, a declarat un purtător de cuvânt al Britain's Royal National Lifeboat Institution (RNLI).

Echipele au aşteptat mareea, astfel încât balena să poată fi mutată pe o targă şi remorcată către est, spre ocean. Cu toate acestea, la scurt timp, British Divers Marine Life Rescue (BDMLR) a declarat că starea balenei s-a „deteriorat rapid în ultimele două ore”.

O echipă de veterinari a fost pregătită să intervină.

„Putem să confirmăm că balena minke de la Teddington Lock a fost eutanasiată după ce animalul a eşuat pe un dig din apropiere”, a scris serviciul britanic Divers Marine Life Rescue pe Facebook luni seara.