Criminalul francez în serie Michel Fourniret care a semănat teroarea în Franța și Belgia, condamnat de două ori la închisoare pe viață, în special pentru asasinarea a șapte tinere și adolescente, a murit luni la Paris, la vârsta de 79 de ani, potrivit AFP.

Michel FourniretFoto: youtube.com

Moartea criminalului în serie, care suferea de probleme cognitive și cardiace, a spulberat speranțele mai multor familii ale victimelor de a-l vedea în fața instanței.

Septuagenarul a murit la Unitatea Spitalului Interregional Secur (UHSI) din Pitié-Salpêtrière din Paris, a declarat procurorul Paris Rémy Heitz pentru AFP.

Michel Fourniret a fost condamnat pe viață în 2008 pentru uciderea a șapte tinere sau adolescente între 1987 și 2001, crime precedate de viol sau tentativă de viol, înainte de a fi condamnat din nou în 2018 pentru crimă.

Dar nu a fost încă pus sub acuzare pentru dispariția a trei femei, Marie-Angèle Domece, al cărei cadavru nu a fost găsit niciodată, Joanna Parrish și Lydie Logé.

Criminalul în serie și-a mărturisit, de asemenea, în martie 2020 responsabilitatea sa cu privire la moartea lui Estelle Mouzin, o fetiță de 9 ani dispărută în 2003 în Guermantes, la est de Paris, al cărei cadavru nu a fost găsit până în prezent, în ciuda intenselor săpături recente din Ardenne.