Protestatarii palestinieni au aruncat cu pietre, iar poliția israeliană a folosit gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc în timpul noilor confruntări din fața moscheei Al-Aqsa din Ierusalim, în timp ce Israelul aniversează capturarea unor părți ale orașului în războiul arabo-israelian din 1967, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Societatea Palestiniană Semiluna Roșie a declarat că cel puțin 305 de palestinieni au fost răniți în urma violenței, iar 228 dintre ei au fost duși la spital. Mai mulți dintre palestinieni se aflau în stare critică, iar polițiștii au declarat că 21 de ofițeri au fost răniți.

Al-Aqsa, care este cel de-al treilea cel mai sfânt loc al Islamului, a fost un punct central al violenței în Ierusalim pe tot parcursul lunii sfinte musulmane a Ramadanului, iar ciocnirile au ridicat îngrijorarea internațională cu privire la conflictele mai largi.

Casa Albă a cerut Israelului să asigure calmul în timpul „Zilei Ierusalimului”, celebrarea anuală a capturării Ierusalimului de Est și a Orașului Vechi cu ziduri care găzduiește locuri sfinte musulmane, evrei și creștine.

Poliția israeliană a interzis grupurilor evreiești să viziteze de Ziua Ierusalimului piața sfântă care găzduiește al-Aqsa și pe care evreii o venerează ca fiind locul templelor evreiești biblice.