Unui cuplu australian i s-a interzis să dețină animale de companie timp de 3 ani și a fost amendat cu aproximativ 7.000 de dolari pentru că și-au ținut câinii subnutriți pe o dietă vegană, relatează Insider.

Catelusii Ula si RooFoto: Captura video

James McKenzie și Megan Price, un cuplu din Queensland, au fost amendați pentru că nu și-au dus câinii la veterinar și pentru încălcarea legii privind bunăstarea animalelor.

Cei doi câini au cuplului au fost luați de pe proprietatea lor în mai 2020 de către angajații Societății Regale pentru Prevenirea Cruzimii față de Animale (RSPCA) care au descoperit animalele flămânde într-o stare jalnică, potrivit ABC Australia.

Cățelușii, numiți Roo și Ula, ar fi fost hrăniți cu o dietă vegană care includea doar năut, quinoa, orez și tărâțe. O percheziție cu mandat efectuată de RSPCA a descoperit că la locuința cupulului nu se găsea hrană pentru câini, produse din carne sau castroane pentru apa animalelor, potrivit Daily Mail.

Angajații RSPCA au făcut mai multe vizite cuplului după ce au fost sesizați de vecini pentru cruzime față de animale înainte de a decide confiscarea animalelor.

Aceștia au descoperit în una dintre vizite că Roo era subnutrit, nu putea să stea în picioare și că suferea de ulcer gastric. Câinele avea de asemenea un picior rănit care a fost legat cu o atelă improvizată deoarece McKenzie și Price nu și-ar fi permis tratamentul la veterinar, potrivit ABC Australia.

La o vizită anterioară McKenzie i-a confruntat pe angajații RSPCA, spunându-le că „voi mâncați animale ucise. Nu veți fi niciodată ca noi - noi suntem vegani și iubim animalele”, potrivit Daily Mail.

În cele din urmă câinii au fost salvați și li s-a acordat îngrijirea veterinară de care aveau nevoie.

Veterinarul Paul Matthews a declarat că aceștia erau „emaciați” și că sufereau de subnutriție severă datorită faptului că au fost hrăniți timp de trei luni cu o dietă necorespunzătoare.

Din fericire starea lui Ula s-a îmbunătățit și acesta a fost plasat într-un nou cămin. Labele sale din față au fost însă desfigurate permanent.

Roo din păcate a fost în cele din urmă eutanasiat după ce medicii veterinari au concluzionat că durerile cronice de care suferea îi vor afecta sever calitatea vieții.