Melinda Gates s-a întâlnit de mai mulți ani cu avocați de divorț înainte de a decide să se despartă de Bill Gates, fiind deranjată de legăturile soțului ei cu pedofilul Jeffrey Epstein, relatează Insider.

Bill Gates si Jeffrey EpsteinFoto: Captura video

Bill și Melinda Gates au anunțat pe 3 mai că vor divorța după 27 de ani de căsnicie, afirmând în postări identice postate pe conturile lor de social media că „după o îndelungă considerare și multă muncă pentru relația noastră, am luat decizia de a pune capăt căsniciei noastre.

Decizia a venit ca un șoc pentru organizațiile de filantropie în care aceștia sunt implicați însă Melinda a avut discuții cu avocați de divorț încă din 2019 înainte de a înainta cererea în instanță, potrivit Wall Street Journal.

Soția lui Bill Gates a afirmat în actele de divorț înaintate instanței că mariajul celor doi este „rupt iremediabil”.

Cei doi nu au dezvăluit de ce au luat această decizie însă Wall Street Journal scrie că Melinda a fost deranjată de legătura dintre soțul ei și pedofilul condamnat Jeffrey Epstein și acesta ar fi unul dintre motivele principale pentru care a cerut divorțul.

Potrivit WSJ, prietenia lui Bill cu Epstein - care deja pledase vinovat pentru sex cu minore înainte de a se întâlni pentru prima dată cu Gates în 2011 - încă o „bântuie” pe soția cofondatorului Microsoft.

Cuplul se întâlnise în septembrie 2013 cu Epstein la vila sa din New York, întâlnire după care Melinda și-a exprimat disconfortul cu privire la fostul finanțist condamnat pentru infracțiuni sexuale, potrivit The Daily Beast.

Melinda Gates le-a spus mai multor prieteni că este „furioasă” din cauza relației soțului ei cu Epstein, potrivit aceleiași surse.

Melinda și-a sunat avocații de mai multe ori după ce New York Times a dezvăluit în octombrie 2019 întâlnirea dintre Bill Gates și Epstein, arată documente consultate de jurnaliștii de la Wall Street Journal.

Bill și Melinda Gates au anunțat că în pofida divorțului vor continua să lucreze împreună la Fundația Bill și Melinda Gates pe care au fondat-o împreună.

Epstein a fost găsit spânzurat în celula sa de închisoare pe 10 august 2019, moartea sa alimentând numeroase teorii ale conspirației.