Cel puțin patru persoane au fost rănite, dintre care trei sunt în stare critică după un atac cu cuțitul la un supermarket din Noua Zeelandă, relatează BBC News. Atacul a avut loc la un supermarket din centrul orașului Dunedin din sudul insulei, o persoană fiind reținută de polițiști.

Atacatorul a fost retinut (Screenshot)Foto: Hotnews

Premierul Jacinda Ardern a precizat că încă nu este clar care sunt motivele care l-au determinat pe atacator să acționeze, însă din informațiile de până acum nu ar fi vorba despre un caz de terorism domestic.

Astfel de incidente sunt extrem de rare în Noua Zeelandă, deși țara s-a confruntat în 2019 cu masacrul de la Christchurch când un extremist alb a decshis focul la două moschei, peste 50 de oameni fiind uciși.

Potrivit presei locale, răniții sunt atât angajați ai centrului comercial, cât și clienți. Martori oculari descriu scene de haos și panică.

"Am auzit un țipăt și am crezut că cineva a căzut, apoi au început să țipe tot mai mulți oameni”, a povestit una dintre femeile care se afla la locul incidentului pentru Otago Daily Times.

"Am zărit o mână plină de sânge și toată lumea a început să o ia la goană spre ieșire”. Câțiva oameni care își făceau cumpărăturile ar fi încercat să imobilizeze atacatorul.