„Aroganța duce la o degenerare a iubirii, la abuzul față de ceilalți, la a face să sufere persoana iubită. Mă gândesc la dragostea bolnavă care se transformă în violență și la câte femei sunt victime ale violenței astăzi. Aceasta nu este iubire. A iubi așa cum ne iubește Domnul înseamnă a aprecia persoana din jurul nostru și a-i respecta libertatea, a o iubi așa cum este, nu așa cum vrem să fie”, a spus Papa Francisc la sfârsitul liturghiei de duminică, potrivit agenției ANSA, citate de Rador.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Urmăresc cu o îngrijorare deosebită evenimentele care se petrec la Ierusalim. Mă rog ca acesta să fie un loc de întâlnire și nu de ciocniri violente, un loc de rugăciune și pace. Invit pe toată lumea să caute soluții comune, astfel încât identitatea multireligioasă și multiculturalismul Orașului Sfânt să fie respectate și frăția să predomine. Violența generează doar violență. Destul cu ciocnirile!”, a mai spus Suveranul Pontif.

Papa Francisc a vorbit şi despre beatificarea lui Rosario Livatino: „Astăzi, la Agrigento a fost beatificat Rosario Angelo Livatino, martir al dreptății și credinței, care a slujit comunitatea ca un judecător drept ce nu s-a lăsat niciodată corupt. S-a forţat să judece, nu pentru a condamna, ci pentru a aduce pe calea cea bună. Munca sa l-a pus mereu sub pavăza lui Dumnezeu, motiv pentru care a propăvăduit Evanghelia, până la moartea sa eroică. Exemplul său trebuie să stea în faţa tuturor, în special a magistraților, ca un stimulent pentru a fi loiali apărători ai legalității și ai libertății”.