Ciocnirile dintre palestinieni și poliția israeliană, în special pe Esplanada Moscheilor, au lăsat în urmă cel puțin 169 de răniți vineri seara la Ierusalim, au declarat lucrătorii de salvare și poliția locală, citați de AFP.

Semiluna Roșie palestiniană a declarat că 163 de protestatari au fost răniți, dintre care peste 80 au trebuit să fie duși la spital, în timp ce poliția israeliană a numărat șase răniți în rândurile sale.

Zeci de împușcături au fost auzite de pe esplanadă, unde o mulțime de musulmani s-au adunat în ultima vineri a lunii de post a Ramadanului.

Fumul a crescut deasupra locului din Orașul Vechi al Ierusalimului, a declarat un jurnalist AFP.

Ciocnirile au loc pe fondul tensiunilor accentuate din sectorul de est al Ierusalimului și Cisiordaniei, două teritorii palestiniene ocupate din 1967 de Israel.

În Ierusalimul de Est, un sector anexat de Israel, demonstrațiile, marcate de ciocniri cu forțele israeliene, au loc zilnic de o săptămână.

În Ierusalimul de Est, aproximativ 100 de palestinieni au coborât din nou în cartierul Sheikh Jarrah, unde familiile palestiniene sunt amenințate cu evacuarea în favoarea coloniștilor israelieni.