Fostul președinte american Donald Trump a salutat vineri abandonarea unei investigații de către Comisia Electorală Federală asupra banilor plătiți în timpul campaniei sale din 2016 către actrița de filme pentru adulți Stormy Daniels, astfel încât aceasta să nu vorbească despre presupusa lor aventură, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Această autoritate, compusă în mod egal din democrați și republicani, a anunțat joi că a închis cazul din cauza incapacității membrilor săi de a ajunge la un acord.

Comisia „a renunțat la acest dosar fals”, „Îi mulțumesc pentru asta”, a reacționat miliardarul republican într-un comunicat de presă.

Cu două săptămâni înainte de alegerile din noiembrie 2016, avocatul personal al lui Donald Trump, Michael Cohen, i-a plătit lui Stormy Daniels, pe numele său real Stephanie Clifford, 130.000 de dolari pentru a păstra tăcerea cu privire la o relație intimă pe care ar avea-o.

Michael Cohen a recunoscut faptele și a pledat vinovat în 2018 pentru încălcarea legilor privind finanțarea campaniei, precum și pentru evaziune fiscală, dar și pentru că a mințit Congresului. Apoi a fost condamnat la trei ani de închisoare.

Dar Donald Trump nu a fost niciodată urmărit penal, iar comisia electorală a deschis o anchetă pentru a stabili dacă știa despre asta și dacă merită să fie pedepsit.

Dar republicanii din Comisie nu au vrut să continue investigațiile și, într-o scrisoare, au explicat că sentința impusă lui Michael Cohen „îndeplinește interesele comisiei”.

"Sistemul nostru juridic este o glumă, dar voi continua să lupt și să spun adevărul", a răspuns Stormy Daniels pe Twitter.

"Am fost agresată, amenințată, hărțuită, atacată în fiecare zi, arestată pentru nimic și acuzată de acuzații false pentru că am refuzat să mă conformez", a adăugat ea. A fost arestată în special în 2018 într-un club de striptease în care efectua spectacole și acuzată că a lăsat un client să o atingă.

Michael Cohen a criticat, de asemenea, decizia Comisiei Electorale. "Plățile au fost efectuate la cerere și în beneficiul lui Donald J Trump", a scris el pe Twitter. „La fel ca mine, #Trump ar fi trebuit găsit vinovat”.

În comunicatul său de presă, Donald Trump i-a replicat. „Acest caz a fost eliminat din minciunile lui Michael Cohen, un avocat corupt și condamnat”, a scris el.