Verzii germani se află în fruntea intențiilor de vot la cinci luni de la alegerile legislative și îi depășesc pe conservatorii Angelei Merkel, potrivit unui sondaj difuzat de postul ARD și citat de AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cu 26% din intențiile de vot, ecologiștii sunt cu trei puncte înaintea Uniunii Creștine Democratice (CDU) și a aliatului său bavarez al CSU, care arată o scădere de 4 puncte în doar o lună, potrivit acestui sondaj lunar al Infratest Dimap, primul canal public de televiziune.

Este pentru prima dată în aproape doi ani (iulie 2019) când CDU nu mai este pe primul loc în intențiile de vot calculate de acest barometru, una dintre referințele cheie din sondajele politice.

Sondajele recente desfășurate de alte institute au arătat deja o astfel de tendință, întrucât CDU este afectată de dificultăți și de nehotărâre în privința numelui unui candidat la cancelarie și al unui posibil succesor al Angelei Merkel în funcția de șef al guvernului.

În cele din urmă, au decis să-l trimită pe președintele CDU, Armin Laschet, la luptă, dar germanii o preferă în prezent pe Annalena Baerbock, recent numită candidată a Verzilor la cancelarie.

Astfel, dacă cancelarul ar fi numit prin vot universal direct, 28% dintre cei chestionați ar vota pentru acest avocat în vârstă de 40 de ani, membru din 2013 și copreședinte al Verzilor.