Poliția italiană a arestat doi antivacciniști suspectați de aruncarea unor bombe incendiare într-un centru de vaccinare din orașul Brescia, anunță Euronews.

Proteste anti-restrictii la RomaFoto: Alessandro Serrano'/AGF / Shutterstock Editorial / Profimedia

Două cocktailuri Molotov au fost aruncate pe 3 aprilie în centrul de vaccinare din orașul din nordul țării, provocând incendierea unei laturi a două dintre pavilioane, potrivit carabinierilor.

Doi suspecți cu vârsta de 51 și 52 de ani au fost arestați și puși sub acuzare pentru infracțiuni legate de terorism, potrivit poliției militare din această țară. Ei sunt suspectați de posesie și folosirea unor dispozitive explozive și a unor „arme de război”.

Imaginile publicate de autoritățile din Brescia arată daunele rezultate în urma incendierii pe o parte a pavilionului în care erau păstrate vaccinuri anti-Covid.

Nicio persoană nu a fost rănită în urma incidentului și deși focul a produs avarierea pavilionului acesta nu s-a răspândit până la instalația electrică a unității.

Cei doi bărbați arestați sunt membri ai mișcării antivacciniste „No Vax” și au încercat să saboteze eforturile de vaccinare pentru a „alimenta climatul de nesiguranță”, potrivit polițiștilor italieni.

La scurt timp după atac unul dintre suspecți a scris pe Facebook că: „Nu există alte soluții. Dacă vrem să distrugem inamicul trebuie să folosim aceeași armă a fricii și frica lor ne unește”, potrivit agenției italiene ANSA.

Postarea respectivă și conturile celor doi par să fi dispărut de pe Facebook între timp.

Ambii suspecți sunt din orașul Brescia din Lombardia, epicentrul pandemiei de COVID-19 din Italia și cea mai grav afectată zonă de la izbucnirea pandemiei în această țară.

Cei doi bărbați au fost arestați în urma unei ample investigații care a folosit imagini surprinse de camere de luat vederi și interceptări telefonice.

Carabinierii au efectuat de asemenea percheziții la adrese din Brescia și Verona în legătură cu aceeași mișcare anti-vaxx.

În luna martie o explozie a avut loc la un centru de testare pentru Covid-19 în orașul Bovenkarspel aflat la nord de Amsterdam.

Explozia provocată de un „obiect metalic mic sau o țeavă” nu a provocat victime.

Citește și: