Agenția Europeană a Medicamentelor a anunțat marți că a început analiza în timp real a vaccinului chinezesc dezvoltat de Sinovac, pe baza datelor preliminare de la testele pe animale și oameni ce sugerează că vaccinul produce un răspuns imun contra coronavirusului, transmite Reuters.

Vaccinul Coronavac al SinovacFoto: Amphol Thongmueangluang/SOPA I / Shutterstock Editorial / Profimedia

Datele privind vaccinul anticovid cu virus inactivat (Vero Cell) vor fi evaluate pe măsură ce vor fi disponibile, pentru a grăbi posibila aprobare, a informat EMA.

Acesta este primul vaccin chinezesc analizat de EMA în timp real, și al patrulea aflat într-o astfel de procedură după cele CureVac (Germania), Novavax (SUA) și Spuntik V (Rusia).

Vaccinul Sinovac a prezentat rate de eficacitate între 50% și 90% în diferite studii din țări diferite și este autorizat la acest moment în China, Indonezia Brazilia și Turcia.

Vaccinul conține virusuri inactivate (moarte) de Sars-Cov-2 pentru a stimula corpul uman să producă anticorpi.

La începutul lunii trecute, Sinovac a anunțat că este gata și a treia unitate de producție pentru acest vaccin, cunoscut în unele zone ale lumii drept CoronaVac, ceea ce dublează capacitatea anuală la 2 miliarde de doze. Compania spune că a livrat peste 200 de milioane de doze de vaccin Sinovac la nivel global.