Ministrul britanic de externe, Dominic Raab, spune că nu are nicio idee dacă unui finanțator al partidului conservator i s-a cerut să plătească îngrijirea copilului premierului Boris Johnson, în contextul acuzațiilor cu privire la donații nedeclarate și împrumuturi pentru a finanța stilul de viață al premierului.

Boris JohnsonFoto: Aaron Chown / PA Images / Profimedia

Sunday Times a scris că unui donator al Partidului Conservator i s-a cerut să plătească pentru o bonă pentru tânărul fiu al lui Johnson, Wilfred.

„Nu mă deranjează să plătesc pliante, dar mă deranjează să mi se ceară să plătesc pentru a șterge literalmente fundul bebelușului primului ministru”, ar fi spus donatorul neidentificat, relatează Reuters.

Partidul Conservator a refuzat să comenteze.

Ministrul de externe, Dominic Raab, a spus că „habar nu are” dacă unui donator i s-a cerut să plătească pentru îngrijirea copilului lui Johnson.

„Habar n-am. (...) Nu pot să comentez fiecare bârfă din ziare. Ultima chestiune despre care ați întrebat este un exemplu de bârfă”, a spus Raab la Sky TV, potrivit The Guardian.

Comisia Electorală a lansat săptămâna aceasta oficial o anchetă privind finanțarea renovării apartamentului premierului Boris Johnson din Downing Street, scandal care ține prima pagină a presei britanice de câteva zile. Comisia a transmis că există motive temeinice pentru a suspecta comiterea uneia sau mai multor ilegalități.

Fostul consilier şi colaborator apropiat al lui Boris Johnson, Dominic Cummings, a pus în discuţie integritatea premierului, confirmând într-un mesaj exploziv publicat pe blogul său că premierul intenţiona să finanţeze lucrările la apartamentul său de la donatori privaţi. Cummings a mai spus că este gata să depună mărturie, sub jurământ, în timp ce guvernul insistă că Boris Johnson a plătit renovarea din banii săi.

Atacul lansat la adresa premierul britanic este unul fără precedent și vine pe fondul unor acuzații potrivit cărora Boris Johnson a încercat să omoare din fașă o anchetă care îl viza pe unul dintre aliații săi și un plan ”posibil ilegal” privind finanțarea renovării apartamentului său prin donații.

Citește și:

Bani pentru ”perdelele” lui Boris Johnson. Ce urmează în ancheta renovării apartamentului