Patru persoane au fost ucise şi o a cincea a fost grav rănită într-o clinică pentru persoane cu handicap de lângă Berlin. Principalul suspect este o angajată a instituţiei, care a fost arestată, a anunţat poliţia locală, în noaptea de miercuri spre joi, potrivit AFP.

Scena crimaFoto: David Spidlen / Bod zlomu / Profimedia images

"Rănile tuturor victimelor sunt, în urma constatărilor, rezultatul unei violenţe intense, extreme", a subliniat poliţia într-un comunicat, fără a oferi alte detalii cu privire la circumstanţele în care au fost omorâți cei patru oameni.

Potrivit poliţiei, cele patru persoane decedate au fost găsite în timpul serii în camerele lor din clinica situată în Potsdam, oraş care se învecinează cu Berlinul.

O angajată de 51 de ani a clinicii, "asupra căreia planează serioase suspiciuni" că ar fi autorul faptelor, a fost arestată, au adăugat anchetatorii, subliniind că motivaţiile presupuselor crime sunt în acest stadiu "necunoscute".

Clinica, numită Thusnelda-von-Saldern-Haus, este specializată în primirea şi îngrijirea de persoane cu handicap fizic sau mental, inclusiv persoane nevăzătoare sau cu autism. În afară de clinica propriu-zisă, locația include clădiri de locuit, şcoli şi ateliere de lucru. (Sursa: Agerpres)