Se va înființa Drumul Mătăsii Aerian ungaro-chinez, un acord în acest sens fiind semnat marți, la Budapesta, de Budapest Airport, de Henan Airport Group din China (operatorul aeroportului internaţional Changzhou) și de compania de dezvoltare logistică ungaro-chineză Utlink/CECZ, relatează agenția oficială ungară MTI, citată de Rador.

Aeroportul din BudapestaFoto: Facebook/ Budapest Airport

Secretarul de stat în Ministerul ungar pentru Inovare și Tehnologie, László Mosóczi, a declarat marți, în cursul unei conferințe de presă organizate la aeroportul din Budapesta: „Acordul de cooperare semnat acum cu privire la conexiunea celor două aeroporturi ar putea oferi oportunități economice importante și extinderea semnificativă a traficului aerian de marfă între China și Ungaria. De asemenea, ar putea aduce avantaje logistice importante și reciproce pentru Ungaria, țărilor din Europa Centrală și de Est, precum și pentru China”.

László Mosóczi a mai precizat că semnatarii acordului susțin comerțul mondial liber și echitabil, care a devenit mai important ca niciodată din cauza epidemiei cu noul coronavirus, deoarece „cu cât sunt mai puține obstacole, cu atât este mai rapidă repornirea economiei”.