O bandă de traficanți de droguri planifica asasinarea vicepremierului muntenegrean Dritan Abazovic ca răzbunare pentru arestările recente ale mai multor membri ai acesteia, a declarat luni Ministerul de Interne, potrivit AFP.

Golful KotorFoto: HotNews.ro

Poliția muntenegreană l-a arestat săptămâna trecută pe Slobodan Kascelan, lider al acestui grup cunoscut sub numele de „clanul Kavac”, un oraș din Golful Kotor, de pe coasta Adriaticii muntenegrene, și alți cinci membri ai acestui grup infracțional.

Membrii acestei bande duc un război nemilos împotriva unei bande rivale și a vecinului Skaljari de la dispariția în 2014, într-un port spaniol, a aproximativ 300 de kilograme de cocaină, potrivit presei locale. Această soluționare violentă a diferendului a provocat de atunci peste 40 de victime, în Muntenegru, Serbia, dar și în Grecia, Spania, Ucraina și Austria.

După aceste arestări, vicepremierul Dritan Abazovic a salutat „cel mai mare succes din ultimul deceniu” în lupta împotriva criminalității organizate.

Dar autoritățile au dezvăluit detalii despre un plan de răzbunare pregătit de membrii bandelor luni.

Aceștia intenționau „să întreprindă acțiuni menite să pună în pericol viața vicepremierului (...) ca reacție la arestările și urmărirea penală pentru că au comis infracțiuni”, a declarat ministerul.

Aceștia sunt acuzați de diverse infracțiuni, inclusiv de crimă.