Rusia a anunţat luni expulzarea unui diplomat italian ca represalii la ''acţiuni neamicale şi nejustificate'' ale Romei, care a expulzat la finalul lunii martie doi funcţionari ruşi pentru un caz de spionaj, transmite AFP, preluată de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe rus, ataşatul naval la ambasada Italiei la Moscova a fost declarat 'persona non grata' şi trebuie să părăsească teritoriul Federaţiei Ruse în termen de 24 de ore.

Această decizie a fost semnalată ambasadorului italian, convocat la MAE rus.

Diplomaţia italiană a reacţionat, declarând că decizia Rusiei de a expulza un diplomat italian aflat la post la Moscova este una neîntemeiată şi incorectă.

''Am aflat cu profund regret decizia Federaţiei Ruse de a expulza ataşatul naval adjunct. Considerăm această decizie drept fără fundament şi incorectă întrucât a fost luată ca represalii la o măsură legitimă a autorităţilor italiene în apărarea propriei lor securităţi'', indică un comunicat al Ministerului de Externe italian.

La sfârșitul lunii martie, un ofiţer din cadrul Marinei italiene a fost arestat pentru spionaj în favoarea Rusiei după ce a fost surprins în flagrant în compania unui ofiţer rus căruia i-a înmânat documente „clasificate”. Printre documentele transmise de căpitanul italian se aflau și documente NATO, cauzând îngrijorări legate de posibile vulnerabilități de securitate în cadrul alianței.