Învățarea unei limbi străine este o opțiune evidentă ca să îți extinzi orizonturile, pentru a cunoaște o altă cultură și țară. Dacă îți plac Tolstoi și Dostoievski, învață limba rusă. Dacă aveți de gând să locuiți în Bangkok, învățați thailandeza. Stăpânirea unei limbi este un angajament pe termen lung care durează ani, nu luni, scrie CNN.

Ibiza, Insulele BaleareFoto: Marco Simoni / Cultura RF / Profimedia Images

Limbă și diplomație

După cel de-al doilea război mondial, Statele Unite și-au extins influența în întreaga lume prin instruirea personalului ambasadei în limbile locale ale țărilor în care se aflau.

Din fericire pentru cursanții de limbi străine de astăzi, cărțile și casetele lingvistice ale Institutului de Servicii Externe (FSI) ale SUA pot fi găsite online.

FSI a oferit un serviciu excelent clasificând limbile în grade de dificultate pentru vorbitorii de engleză.

Iată câteva exemple, clasificate în ordinea numărului de ore necesare elevului mediu pentru a le stăpâni de la cel mai mic la cel mai mare:

Cele mai ușoare (aproximativ 600 de ore de studiu)

Alături de olandeză și norvegiană, limbile latine populare - italiană, franceză, spaniolă și portugheză - necesită aproximativ 600 de ore de studiu pentru a atinge „competența profesională generală” în vorbire și lectură.

Dintre acestea, spaniola și italiana sunt cele mai ușor de învățat pentru vorbitorii nativi de engleză, urmate de portugheză și, în cele din urmă, franceză.

Împărtășesc multe cuvinte cu engleza, dar vocabularul obișnuit creează „prieteni falși” - cuvinte în diferite limbi care arată sau sună asemănător, dar diferă semnificativ pe măsură ce semnificațiile au derivat în timp. De exemplu, în spaniolă, o femeie „embarazată” este însărcinată, în timp ce un „préservatif” francez nu este ceva pe care îl adaugi în mâncare, ci prezervativ.

În timp ce franceza și italiana sunt destul de standardizate, trebuie să alegeți dacă să învățați spaniola latino-americană sau „castellano”, care se vorbește în Spania; diferă la fel de mult ca engleza SUA și engleza britanică.

Alegerea este și mai izbitoare cu portugheza; cu mult timp în urmă am optat pentru braziliană și până în prezent încă nu pot înțelege corect vorbitorii din Portugalia.

vezi mai multe pe CNN

-------

Cele mai grele (peste 2.200 de ore)

Arabă (2.200 ore)

Vorbitorul mediu nativ de engleză are nevoie de 2.200 de ore pentru a deveni competent în arabă.

Există un mit urban despre o companie farmaceutică care a promovat o pastilă analgezică cu trei imagini non-verbale pentru consum internațional.

Imaginea din stânga înfățișa o femeie cu dureri de cap. Cel din mijloc a arătat-o ​​înghițind pilula, iar cel din dreapta a făcut-o să zâmbească după ce durerea s-a calmat.

A funcționat peste tot, cu excepția lumii arabe, care a citit-o de la dreapta la stânga.

Direcția de citire și scriptul cursiv, care pot include sau nu vocale, sunt cele două obstacole majore pentru cursanții de limbă arabă.

Araba clasică - limba Coranului - vă va face să înțelegeți peste tot, dar araba colocvială poate fi mai utilă, deoarece odată ce localnicii încep să converseze între ei, veți pierde șirul.

Dar cine poate rezista unui limbaj cu 11 cuvinte pentru dragoste, cinci stadii de înjurături și aproape 100 de cuvinte care descriu o cămilă?

Japoneză (2.200 ore)

O țară care a îmbogățit lumea cu sushi, karaoke și manga, Japonia are mulți adepți, în special printre jucători și geeks.

Dar se confruntă cu un limbaj extrem de provocator, care folosește caractere chinezești importate (Kanji), desprinse din sensul lor original, precum și Hiragana și Katakana (trebuie să înveți când să le folosești).

Numărarea obiectelor depinde dacă sunt lungi și subțiri (drumuri), mici și rotunde (mere), subțiri și plate (coli de hârtie), largi și plate (covoare) și alte sute de feluri.

Ce japoneză vorbești depinde și de sexul tău. Există un limbaj „dur” pentru bărbați și un limbaj mai „feminin” pentru femei, dar trebuie să le înțelegeți pe amândouă.

În orice caz, începeți un curs de japoneză acasă, dar dacă vreți să progresați, faceți o lună de practică intensivă în Țara Soarelui Răsare. (CNN)