Guvernul austriac a anunţat vineri că are în vedere o redeschidere generală a restaurantelor, hotelurilor şi instituţiilor de cultură la jumătatea lunii mai, după şase luni de la închiderea lor, în condiţiile în care se observă o începere a scăderii numărului de infectări cu COVID-19, relatează AFP.

Coronavirus AustriaFoto: ALEX HALADA / AFP / Profimedia

"Vom putea lua măsuri de redeschidere, într-o manieră prudentă", începând cu 19 mai, a declarat cancelarul conservator Sebastian Kurz pentru jurnalişti.

Gastronomie, turism, cultură şi sport: aceste patru sectoare vor fi vizate, cu reguli stricte de siguranţă "pentru a menţine numărul infecţiilor sub control", a spus el, spunând că doreşte să vadă ţara "pe ultimii metri ai luptei împotriva pandemiei".

Cu toate acestea, vor fi necesare anumite condiţii la intrarea în diferite locuri, precum efectuarea unui test la faţa locului acolo unde este posibil sau prezentarea unui rezultat negativ, dovada vaccinării sau a prezenţei anticorpilor după infectarea cu COVID. De asemenea, va fi posibilă organizarea din nou de evenimente publice cu o limită de 1.500 de participanţi în interior şi 3.000 în aer liber, potrivit Agerpres.