MI5, serviciul de spionaj britanic, și-a deschis un cont oficial pe Instragam, devenind astfel ultimul serviciu de informații dintre cele celebre care-și încearcă norocul pe o astfel de platformă socială, relatează New York Times. Scopul nu este acela de a obține cât mai multe ”like-uri”, ci de a apela la o nouă abordare, mai atractivă, pentru potențiali viitori angajați.

Roger Moore (Agentul 007) Foto: Hotnews

Luați în calcul specificul Instagram, regatul iubitorilor de selfie în vacanță, al pozelor cu mâncare sau cu prietenii. Acum adăugați aura de mister a legendarului serviciu secret britanic MI5 și adăugați imaginea unor bărbați sexy, îmbrăcați în smoching, savurând un pahar cu martini. Așa-i că pare o combinație demnă de raiul influencerilor? Ei bine, nu asta e ținta.

MI5 s-a alăturat oficial milioanelor de utilizatori de Instagram, agenția sperând că în feul acesta va spulbera o serie de mituri despre arta spionajului și va reuși să explice istoria și activitatea sa mai bine pentru cei care au văzut poate prea multe filme cu James Bond, celebrul Agent 007.

”Secretul unui spionaj de succes? Luați în considerare toate perspectivele. Asta vă va da o perspectivă mai bună asupra fenomentului...”, este primul mesaj postat pe Instagram de spionii britanici. Postarea a strâns aproape 22.000 de aprecieri.

Totuși, directorul serviciului insistă că trebuie să renunțăm la mituri. “Trebuie să depășim clișeele legate de bărbați eleganți care beau martini”, a declarat directorul general al agenției Ken McCallum, într-un editorial publicat în The Telegraph în care anunța decizia de a deschide un cont de Instagram.

Agenția mai speră să treacă astfel la o nouă abordare pentru un public țintă mult mai divers, din punct de vedere socio-econmoic, dar și etnic, depășind eventuale bariere legate de backgroundul cultural.