23 aprilie, ziua în care este sărbătorit Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, este o zi specială şi pentru Jorge Mario Bergoglio, suveranul pontif, care vineri „își va sărbători onomastica” cu noi vaccinuri pentru săraci, relatează ziarul italian La Stampa, citat de Rador.

Papa FranciscFoto: Flickr - Aleteia

Cei nevoiași „vor fi în continuare în centrul atenției Sfântului Părinte. Un grup de 600 de persoane, dintre cele mai fragile și marginalizate, vor primi a doua doză de vaccin împotriva Covid-19 în sala Paul al VI-lea din Vatican”, a anunţat Oficiul Carităților Papale.

Aceşti bărbaţi şi femei „fac parte din cei aproximativ 1.400 de beneficiari ai campaniei de vaccinare începută în Săptămâna Mare de către Oficiul Carităților Papale în colaborare cu alte asociații”, precizează Cardinalul Konrad Krajewski.

Pe lângă primirea serului, „oamenii vor participa la petrecerea organizată pentru onomastica Sfântului Părinte, care le va face o surpriză plăcută”.

Oficiul Carităților Papale profită de această ocazie „pentru a mulțumi pentru generozitate multor persoane și realități care au participat la inițiativa „Vaccinul suspendat”, permițând, printr-un mic gest de apropiere, țărilor care altfel nu aveau cum, să se vaccineze”.

La fel ca în anii precedenți, subliniază Krajewski pentru Vatican News, Pontiful „a decis să ofere și să nu primească ceva, într-un pur stil evanghelic”. În 2020 a trimis ventilatoare în România; în anii precedenți, a dăruit tinerilor arhiepiscopiei din Milano 6.000 de coroane de Rozariu realizate pentru Ziua Mondială a Tineretului din Panama, iar săracilor de la cantina Caritas din gara Termini din Roma, un ou de ciocolată de 20 kg.

Site-ul web al Sfântului Scaun amintește că „vaccinarea bărbaților și femeilor cu vârsta peste 60 de ani, cu probleme fizice grave și dificultăți în accesarea instituțiilor de sănătate naționale, a început de la sfârșitul lunii ianuarie. Apoi, campania a fost reluată și în Săptămâna Mare, cu prima vaccinare a celor mai vulnerabili: câţiva oaspeți ai căminelor administrate de surorile Maicii Tereza, alte persoane asistate de Comunitatea Sant'Egidio și, de asemenea, de Medicina Solidale care administrează dispensarul „Madre di Misericordia ”, aflat sub Colonadele Sfântului Petru». Inițiativa caritabilă, cu vaccinul oferit celor 1.400 de persoane, „o picătură de dragoste”, potrivit cardinalului Krajewski, „intenționează să dea curs apelurilor Papei Francisc, în aşa fel încât nimeni să nu rămână exclus.