Urmând exemplul unor lideri europeni care pozează adesea fie mergând cu bicicleta la serviciu, fie mergând la cumpărături, ca un simplu cetățean, președintele Republicii Moldova Maia Sandu a fost și ea surprinsă făcându-și piața, singură, în blugi, pantofi sport și nelipsita mască de protecție. După ce internetul a întors subiectul pe toate părțile, SPP-ul din R. Moldova a precizat pentru Stirile Pro TV Chișinău că agenții care asigură paza și protecția demnitarilor nu se aflau în interiorul unității comerciale, dar erau pe poziții în imediata apropiere și au fost luate toate măsurile de protecție necesare.

Maia Sandu la cumparaturiFoto: Captura de ecran

Fotografiile și clipul video în care silueta firavă a președintei Maia Sandu, plimbându-se ușor nehotărâtă printre mărfuri, cu o sacoșă în mână au devenit virale și au generat dispute legate de absența agenților de securitate, unii speculând ba că Sandu a fost expusă, ba că, cel mai probabil, agenții erau ”sub acoperiere” printre clienții supermarketului.

Șefi de stat și de guverne mai apelează la astfel de exerciții de imagine. La începutul pandemiei de coronavirus, anul trecut, în timp ce opinia publică era dominată de panică, cancelarul Germaniei Angela Merkel a mers singură la cumpărături, la un magazin în centrul Berlinului. Merkel avea în coș hârtie igienică şi trei sticle de vin.