Un ofițer de poliție american, care a murit a doua zi după ce protestatarii pro-Trump au asaltat Capitoliul în ianuarie, a murit din cauze „naturale” după două accidente vasculare cerebrale, potrivit raportului de autopsie publicat luni și citat de AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Soarta lui Brian Sicknick i-a emoționat pe mulți americani, șocați de atacul asupra sediului Congresului. Corpul său fusese expus la Capitoliu, o onoare excepțională, iar Joe Biden i-a adus un omagiu.

Surse anonime, citate de New York Times, au asigurat mai întâi că a fost bătut cu un stingător, o versiune a faptelor respinsă apoi. Moartea sa a rămas un mister, la mai mult de trei luni după evenimente.

Brian Sicknick a suferit două accidente vasculare cerebrale, a concluzionat în cele din urmă medicul Francisco Washington Diaz din capitala federală.

În raportul său, medicul legist urmărește orele dinaintea morții bărbatului de 42 de ani.

În jurul orei 14:20 pe 6 ianuarie, polițistul se afla în fața Capitoliului. Apoi, în jurul orei 22:00, Brian Sicknick, în vârstă de 42 de ani, s-a prăbușit în clădirea Capitoliului înainte de a fi dus cu o ambulanță la un spital din Washington.

A murit a doua zi, 7 ianuarie, în jurul orei 21:30, la spital.

„Circumstanțele morții: naturale”, conchide medicul legist.

Pe 15 martie, autoritățile americane au acuzat doi bărbați că i-au pulverizat în față un „spray anti urs”.

Julian Khater, în vârstă de 32 de ani, și George Tanios, în vârstă de 39 de ani, se confruntă cu nouă capete de acuzare, inclusiv „agresarea unui ofițer cu o armă periculoasă”, dar nu sunt urmăriți penal pentru omor.

Alte patru persoane au murit în urma loviturii de stat: o protestatară ucisă de un ofițer de poliție, Ashli ​​Babbitt, și alte trei persoane din motive medicale separate.

Departamentul de Justiție al SUA a anunțat pe 14 aprilie că nu va iniția urmărirea penală împotriva ofițerului de poliție care a împușcat-o pe Ashli ​​Babbitt, care a murit la 35 de ani, considerând că nu există „suficiente dovezi pentru a justifica procedurile penale”.

Acuzat de „incitare la insurgență” de către Camera Reprezentanților, fostul președinte Donald Trump a fost achitat de Senat după un proces care a avut loc în februarie.