Cea mai bătrână dintre americani, Hester Ford, a murit sâmbătă la vârsta de 116 ani, lăsând în urmă mulți descendenți, inclusiv o sută de stră-stră-nepoți, a anunțat familia ei pe rețelele de socializare, potrivit AFP.

Hester FordFoto: foxnews.com

Dacă există vreo îndoială cu privire la data nașterii ei, 1905 sau 1904, Hester Ford fusese recunoscută decan al Statelor Unite în 2019 de Gerontology Research Group, care enumeră „supercentenarii” (persoane cu vârsta peste 110 ani).

Afro-americană, s-a născut în Carolina de Sud, în sud-estul Statelor Unite, și a crescut într-o fermă unde a lucrat bumbac și a arat câmpul, înainte de a lucra mai târziu ca bona, potrivit canalului local WBTV.

"Ea a reprezentat progresul familiei noastre, dar și pe cel al afro-americanilor și al culturii lor din țara noastră. Ne-a amintit de cât de departe am ajuns ca popor", a spus familia ei într-un comunicat.

Născută la patruzeci de ani de la abolirea sclaviei, a trăit în plină prin segregare, care s-a încheiat abia în anii 1960 în Statele Unite.

Pandemia Covid-19 nu a fost prima din viața sa, trăind în adolescență epidemia egripei spaniole din 1918.

Kane Tanaka

Kane Tanaka

Foto: Kyodo / MAXPPP / Profimedia Images

Descrisă ca „stâlp” și „matriarh” de către familia ei, a avut peste 280 de descendenți: doisprezece copii, 48 de nepoți, o sută de strănepoți și tot atâția stră-stră-strănepoți.

A murit acasă, înconjurată de familia ei, a spus WBTV, fără a indica motivele morții sale.

Se spune că cel mai în vârstă om este japonezal Kane Tanaka, în vârstă de 118 ani.