Medicii apropiați opozantului rus Alexei Navalny, bolnav și în greva foamei, au cerut sâmbătă să i se permită să-l vadă imediat, spunând că ar putea avea stop cardiac „în orice moment”, potrivit AFP.

Foto:

Principalul critic de la Kremlin a încetat să se hrănească pe 31 martie pentru a protesta față de condițiile de detenție precare, acuzând administrația penitenciarului că i-a refuzat accesul la un medic și medicamente, deoarece suferă de o dublă hernie de disc, potrivit avocaților săi.

Medicul personal al opozantului, în vârstă de 44 de ani, Anastassia Vassilieva, și alți trei medici, inclusiv un cardiolog, au solicitat accesul imediat la Navalnîi, potrivit unei scrisori adresate serviciilor penitenciare din Rusia și postată sâmbătă pe contul de Twitter al lui Vassilieva.

Potrivit acesteia, nivelul concentrației de potasiu din sângele lui Navalnîi a atins un nivel „critic” de 7,1 mmol / L (milimoli pe litru), „ceea ce înseamnă că pot apărea atât disfuncții renale, cât și probleme grave ale ritmului cardiac în orice minut”.

"Un pacient cu un astfel de nivel de potasiu ar trebui să fie observat în terapie intensivă, deoarece se poate dezvolta oricând o aritmie fatală", a declarat cardiologul Iarolav Achikhmine pe Facebook.