Poliția din Bolivia l-a arestat pe ministrul dezvoltării rurale, Edwin Characayo, pentru că ar fi acceptat o mită de 20.000 de dolari, relatează BBC.

Edwin CharacayoFoto: Captura video

Ofițerii au spus că acesta a fost surpins pe o cameră video când a primit o geantă plină de bani în centrul orașului La Paz, dar avocatul acestuia spune că domnul Characayo nu a primit-o.

El a spus că totul a fost o înscenare.

Ministrul de Interne, Eduardo del Castillo, a spus că Edwin Characayo și-a folosit poziția ”în beneficiul anumitor oameni în achiziția și eliberarea pământului”.

El a susținut că dl Characayo a promis că va transfera o fermă din regiunea Santa Cruz în proprietatea unui grup de persoane în schimbul banilor.

Președintele Luis Arce, care a fost la putere din noiembrie, a spus că „guvernul nostru nu va acoperi nicio corupție, indiferent cine o comite”.

"Domnul Edwin Characayo a fost arestat și va fi adus în fața justiției, acesta este modul corect", a adăugat președintele.

Domnul Characayo era în funcția de ministru din decembrie. Președintele Arce l-a demis pe predecesorul domnului Characayo pentru presupus nepotism și trafic de influență.

Problema proprietății funciare este una sensibilă în Bolivia, care este predominant rurală.