Consiliul Juridic Suprem al Bulgariei a confirmat că nu va lua vreo măsură și că nu se grăbește să răspundă solicitării procurorului general european Laura Codruța Kövesi de a propune 4 noi candidați pentru pozițiile de procurori europeni delegați, relatează Euractiv.

Laura Codruta KovesiFoto: Alexandros Michailidis / AFP / Profimedia

Kövesi a cerut nominalizarea a 4 noi candidați după ce Parchetul European (EPPO) condus de aceasta a respins în urmă cu o săptămână 4 dintre cele 10 propuneri făcute de către Colegiul Procurorilor din cadrul Consiliului Juridic Suprem al Bulgariei.

Deși 3 magistrați bulgari au fost confirmați până acum de către EPPO, este așteptat ca restul asupra cărora nu s-a luat o decizie până acum să fie de asemenea respinși.

Kövesi și-a exprimat dezamăgirea față de nominalizările Bulgariei, afirmând că procurorii propuși nu au experiență în infracțiuni financiare sau în cazuri de corupție la nivel înalt.

Gergana Mutafova, o membră a Colegiului Procurorilor bulgari, a declarat că a fost personal dezamăgită că respingerea candidaților a fost făcută într-un mod atât de „neplăcut”, adăugând că aceștia îndeplineau cerințele UE.

REFERINȚĂ: