Inspectorii polonezi pentru protecția animalelor și-au exprimat miercuri uimirea, după ce au fost chemați să intervină în cazul un animal care părea periculos și care se ascundea într-un copac ... și care s-a dovedit a fi o croissant, relatează AFP.

PoloniaFoto: freestockphotos.biz

Societatea pentru Protecția Animalelor din Cracovia a povestit într-o postare pe Facebook că a primit un apel disperat de la un cetățean al acestui oraș din sudul Poloniei, care a susținut că a observat un animal înspăimântător.

"El se află într-un copac din fața casei de două zile! Oamenii nu își deschid ferestrele pentru că se tem că va intra în casa lor", a spus persoana respectivă. „Este maro, este așezat într-un copac”, a adăugat persoana, conform comentariilor raportate de organizație.

Agenții SPA au sugerat că ar fi putut fi o pasăre de pradă. Dar persoana care i-a contactat a spus că animalul arăta mai degrabă ca o iguana, deși nu a putut găsi cuvântul și l-a numit „lagună” la început.

Inspectorii s-au dus acolo la fața locului și au ajuns să vadă obiectul care atrăgea atenția tuturor într-o tufă de liliac, observând că nu avea „nici picioare, nici cap”. „Știam deja că nu putem ajuta această creatură ... misterioasa + lagună + ... s-a dovedit a fi un croissant”, au raportat ei.

SPA a spus că speră că incidentul nu îi va descuraja pe alții să semnaleze probleme legate de bunăstarea animalelor. Societatea a subliniat că a primit apeluri despre pisici și câini abandonați și chiar pești.