Mafrko Shevcenko, ambasadorul ucrainean în Republica Moldova, ar fi fost invitat la Ministerul de Externe moldovean, unde i s-a transmis o notă oficială prin care se cerea ridicarea imunității diplomatice a atașatului militar al Ucrainei, Serghei Smetaniuk, scrie presa din Ucraina, preluată de Unimedia.

HotNews.roFoto: Hotnews

Smetaniuk ar fi cel care l-ar fi transportat în portbagajul autoturismului cu numere diplomatice pe judecătorul Nicolae Ceaus, răpit la începutul acestei luni de pe teritoriul R. Moldova.

Judecătorul ucrainean Nicolae Ceaus, în vârstă de 54 de ani, suspectat de acte de corupție și care a fugit în 2016 de justiția de la Kiev, a fost răpit de un grup înarmat de persoane în centrul Chișinăului, din curtea unui bloc de locuit din Chișinău.

Ceaus este acuzat de către autoritățile din Ucraina de luare de mită, iar în anul 2017 Kievul l-a dat în urmărire. Ceaus a fost localizat inițial în Crimeea, iar apoi în R.Moldova.

Judecătorul ucrainean a solicitat azil politic în Republica Moldova, dar recent Curtea Supremă de Justiție de la Chișinău i-ar fi respins solicitarea.