Președintele SUA, Joe Biden, a deplâns luni moartea „tragică” a unui tânăr afro-american, Daunte Wright, ucis cu o zi înainte de poliție în timpul unei opriri de trafic, în timp ce a cerut protestatarilor să rămână „pașnici” după o primă noapte de proteste violente, potrivit AFP.

Noi proteste in MinneapolisFoto: Stephen Maturen / Getty Images / Profimedia

„Ce s-a întâmplat” duminică în Brooklyn Center, o suburbie a orașului Minneapolis, „este cu adevărat tragic, dar cred că trebuie să așteptăm și să vedem ce ne spune ancheta”, a spus el jurnaliștilor.

"Între timp, vreau să o spun din nou clar: nu există absolut nicio justificare pentru jafuri. Manifestațiile pașnice sunt de înțeles", a adăugat el.

Noi proteste împotriva poliției au erupt duminică noaptea în orașul american Minneapolis după împușcarea fatală a unui tânăr afro-american oprit de ofițeri în trafic, relatează NBC News.

Incidentul a avut loc după mai multe zile în care protestatarii anti-poliție au organizat demonstrații în contextul desfășurării în acest oraș a procesului lui Derek Chauvin, polițistul pus sub acuzare de uciderea afro-americanului George Floyd în luna mai a anului trecut.