Tim C. Inzana a petrecut primele 100 de zile din 2021 încuiat într-un șopron, transmițând live non-stop ceea ce făcea ca parte a unei strategeme de a promova o ofertă inedită, relatează Insider.

Tim InzanaFoto: Captura video

Inzana afirmă că pentru „prețul corect” se va încuia într-o cameră goală între 5 și 10 ani și o va umple cu arta pe care o creează, totul urmând să fie transmis live 24 de ore din 24 către un cadru de perete proiectat de acesta și care ar urma să fie agățat pe peretele cumpărătorului.

„Opera de artă sunt eu creând operă de artă”, a declarat Inzana, un rezident al orașului Los Angeles. „Va fi ca și cum vezi un spațiu gol transformându-se într-un spațiu colorat”, a explicat acesta.

Artistul în vârstă de 34 de ani afirmă că privește actuala transmisiune live care a ajuns la 100 de zile și pe care o difuzează pe Twitch drept un experiment care arată că este serios cu privire la ofertă, afirmând că va rămâne în încăpere timp de 5 ani pentru 5 milioane de dolari.

Inzana a oferit spre vânzare 20 din cadrele de perete proiectate pentru transmiterea live a experimentului și afirmă că este dispus să rămână timp de 10 ani în încăpere pentru 10 milioane de dolari în anumite condiții.

Un abonament la canalul de Twitch al bărbatului e ceva mai ieftin însă, costând 4,99 de dolari lunar, acesta având până în prezent 102 abonați, potrivit lui Inzana, artistul relatând că a avut dintotdeauna un interes față de potențialul streaming-urilor live.

„Am avut ceva pentru livestreaming încă de dinainte să apară măcar Twitch, înainte de Youtube sau Instagram Live”, afirmă acesta, adăugând că experimentul său este „practic opusul a ceea ce s-a întâmplat [cu platformele de live streaming], unde alegem momentele din viețile noastre pentru a crea un fir narativ”.

Însă în cazul lui Inzana abonații pot într-adevăr să îl urmărească la orice oră a zilei pe canalul său de Twitch. În funcție de ora zilei acesta poate fi văzut luând masa, meditând, dansând singur sau lucrând la operele sale de artă.

Șopronul în care locuiește în prezent se află pe un teren al familiei sale și este dotat cu un pat, o bucătărie și un dormitor, artistul relatând că i-a luat două luni și jumătate să îl facă locuibil.

Inzana afirmă că experimentul nu este un truc și că a discutat luni de zile cu familia înainte de a se încuia în șopron, precizând că logodnica sa îl susține și că îi aduce alimente pe care i le dă prin geam.

„Nu știu exact ce fac, să fiu sincer”, mai spune bărbatul.