Candidatul de centru-dreapta Guillermo Lasso s-a declarat învingător în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale desfăşurate duminică în Ecuador, când după numărarea a 97,22% din voturi a înregistrat un avans de 5,03 puncte în faţa rivalului său de stânga, Andrés Arauz, notează EFE.

Guillermo LassoFoto: Fernando Mendez / AFP / Profimedia

În primul tur al alegerilor prezidenţiale, la 7 februarie, Andrés Arauz se situase pe primul loc cu 32,72% din voturi, iar Guillermo Lasso obţinuse doar 19,74%.

"Este o zi istorică, o zi în care toţi ecuadorienii şi-au decis viitorul, şi-au exprimat cu votul lor necesitatea unei schimbări şi dorinţa de zile mai bune pentru toţi", le-a spus Lasso simpatizanţilor săi prezenţi în oraşul Guayaquil (sud-vest).

La cea de-a treia candidatură pentru preşedinţie, Guillermo Lasso a obţinut duminică 52,51% din voturi, faţă de 47,49% rivalul său, conform rezultatelor oficiale parţiale anunţate de Consiliul electoral naţional (CNE).

Guillermo Lasso s-a angajat să preia "provocarea" de a schimba ţara, care se confruntă cu o severă criză economică, agravată de pandemia de COVID-19, transmite AFP.