Fostul preşedinte Donald Trump a promis că va ajuta Partidul Republican să câştige locuri în Congres la alegerile din 2022, dar i-a atacat pe liderul minorităţii din Senat, Mitch McConnell, şi pe fostul vicepreşedinte Mike Pence, la o retragere a donatorilor desfăşurată sâmbătă la Mar-a-Lago, în Florida, informează duminică Reuters.

Trump imbarcandu-se la bordul Marine OneFoto: Mandel Ngan / AFP / Profimedia Images

În cadrul unei cine desfăşurate la clubul său Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida, pentru donatorii din Comitetul Naţional Republican, Trump a precizat că este încă iritat de incapacitatea sa de a rămâne la Casa Albă.

Îndepărtându-se de textul pregătit, Donald Trump a spus că a vorbit recent cu Pence şi i-a comunicat că este în continuare dezamăgit de el, iar despre senatorul Mitch McConnell a afirmat că este un "pui de căţea", a declarat pentru Reuters un participant la eveniment.

În textul intervenţiei pregătite, Trump a încercat să se poziţioneze ca persoană cu influenţă printre republicani, spunând că vrea să vorbească "despre viitorul Partidului Republican şi despre ceea ce noi trebuie să facem pentru a-i înscrie pe candidaţii noştri pe un traseu care să se îndrepte spre victorie".

"Sunt în faţa voastră în această seară plin de încredere că, în 2022, vom prelua Camera (Reprezentanţilor) şi vom revendica Senatul. Şi apoi, în 2024, un candidat republican va câştiga Casa Albă"', a afirmat Trump. El a mai spus că orice discuţie despre propriile sale planuri - Constituţia îi dă dreptul să candideze pentru un nou mandat de patru ani - ar trebui să aştepte până după alegerile din noiembrie 2022.

Mai mulţi republicani iau în considerare posibilitatea de a candida pentru nominalizarea din partea partidului în scrutinul prezidenţial din 2024, cum ar fi fostul secretar de stat, Mike Pompeo, sau guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis.

Donald Trump, care şi-a presărat intervenţia cu atacuri la adresa preşedintelui democrat Joe Biden, a declarat că "Partidul Republican va reuşi şi va creşte în viitor prin acceptarea destinului său de campion al americanilor din clasa muncitoare".

Rolul activ al republicanului Donald Trump în politica de partid, în pofida pierderii alegerilor prezidenţiale din 2020, constitue o abordare diferită de cea a altor foşti preşedinţi, care au avut tendinţa de a se retrage din lumina reflectoarelor după ce au părăsit Casa Albă. (Sursa: Agerpres)